onsdag den 6. april 2011

Hvad blomstrer lige nu

Foråret er over os og vi kan endelig komme ud og pusle i haven. Der kan graves omrokeres, plantes krukker til - og nå ja fjernes det første ukrudt.

Der er en række planter der blomstrer nu (udover påskeklokker selvfølgelig)


Lærkesporen solida er i fuld sving nu. Den visner helt væk efter blomstringen

 Blåaks - Seslaria heufleriana er også i fuld sving. Det er en virkelig dejlig græs og aks vil pynte den næste måneds tid.
 Kugleprimulaerne er også så småt ved at blomstre nu.

 Vi har mange stauder i vores krukker - meen lidt bellis og hornvioler skal der altså også være plads til. Den skønne støbejernskrukke er tung som bare den.

 Hornvioler er noget af det dejligste på denne årstid, de blomstrer ivrigt og gør det længe og så har de den store fordel at de kommer igen næste år.
 Denneher er en ny vi har fået i år - Convolvus hedder den. Det er en busksnerle som blomstre ivrigt hele sommeren og har gråligt løv. Den bliver cirka 60 cm. Den kan ikke lide frost så enten skal man betragte den som en sommerblomst eller også skal den ind frostfrit om vinteren. Men køn det er den.

Det mest sikre tegn på foråret  er kommet er vist nyhedernes omtale af havefolk der ender på skadestuen - så pas nu på dig selv ikke !

3 kommentarer:

  1. Jeg er vild med lærkespore. Den rosa er snart i hele haven men det gør ikke noget når den visner væk helt væk efter blomstringen. Karin

    SvarSlet
  2. kan man købe de der jernkrukker hos jer?

    SvarSlet
  3. Ja det kan du. De koster 2000 kr. pr stk og der er cirka 6 ugers leveringstid på dem.

    SvarSlet