tirsdag den 10. maj 2011

Ahh forår

Vores frugttræer blomstrer på livet løs, nye som gamle. De gamle er mange mange år gamle, nogle har lagt sig ned men ser ud til at overleve alligevel, og deres æbler er ikke altid de mest spændende, men pyt vi har plads nok og de er så smukke selv i deres forfald. Æblerne bliver så til dejlig most hvis det er dem der ikke kan holde sig, og de andre er så vinterens guf for diverse dyr. Men i erkendelse af at de gamle træer ikke vil vare evigt har vi plantet et hav af nye frugtræer af de gamle sorter.

Vores høns holder hovedsagelig til i frugthaven, og pt har vi de mest nuttede små kyllinger af racen engelsk araucauna. De bliver helt grå  høns og lægger blågrønne æg. Kyllingemor er en tvivlsom new hampshire høne som gik skruk, og som er meget glad for sine plejebørn. På billedet er de en lille uge.Påskeliljerne er nu færdige med at blomstrer men tulipaner har taget stærkt over sammen med tazetter, anemoner og forårsfloks.
 Tulipanen Midnight Queen ( den mørke) er en super god gammel klassisk tulipan som kommer igen år efter år, og det samme gør sig gældende for den hvide Maureen.  Vi har kun botaniske og enkle gammeldags tulipaner i haven, da vi ikke orker lægger nye tulipaner hvert år.
Tazetter er nu i fuld gang og de dufter så skønt, det samme gør den lille vårfloks


Anemone Vestal har nu blomstret i 3 uger og ser ikke ud til at ville stoppe lige med det samme.

Prydløgene er stærk på vej og bedet med Globemaster er nærmest helt eksotisk pt med de mange mange løg der ligger. Om en lille måned blomstrer de så og bladene visner, men til den tid er alle stauderne så store at man ikke kan se bladene, og løgenes hoveder vil svæve over bedet som gigantiske purløg i en månedstid.

Vores lille planteskole ligger på en lillebitte vej og kommunen har fået sat vores skilte op, så folk kan finde vej. Vi kunne ikke få lov at skrive staudeplanteskole, men kun planteskole så en gang imellem komme der nogen og bliver skuffet over vi ikke har potteplanter eller rhododendron. For rigtig mange er planteskole ganske enkelt det samme som havecenter.

Og nej det er ikke hele Brokøb Overdrev der er til salg - men ejendommen i nr. 10

Vi har også fået sat skilt op ved kurven, så nu kan alle forhåbentligvis finde vej.


3 kommentarer:

 1. dejligt med en blog - tillykke med det til jer og os. jeg vil følge jer med stor fornøjelse. er selv blog-entusiast.
  lilian
  www.athaveenhave.blogspot.com

  SvarSlet
 2. Fin blog. Den kommer med på min blogliste.
  Jeg har købt en del planter hos jer ved forskellige lejligheder, og det har været godt tilfreds med. Den fine vårfloks kommer lige på min ønskeliste ;-)

  SvarSlet
 3. Dejligt med jeres kommentarer :-) så tak skal I have. Ja den lille phlox er helt vidunderlig. Det hedder sig den mest er til halvskygge, men vi har den til at trives fint i fuld sol i lerjord.

  (ps navnet til ønskelisten er phlox divaricata 'Clouds of Perfume)

  SvarSlet