tirsdag den 9. august 2011

Det blomstrer løs

Vi må erkende det ikke bliver meget bloggeri fra os om sommeren. Der er simpelthen for meget andet at se til. Men da det i dag styrter ned, ja så kommer der lige et lille hurtigt livstegn. Planteskolen er  nu fyldt med blomster og planter. Der er i år produceret en del mere end vi plejer da vi skal bruge ganske meget af det på bakken, der snart skal plantes til med de første planter.

Alle purpursolhattene er i kamp om at vise sig frem med, hvem der er den flotteste, dagliljer o.m.a. blander sig i kampen. Det er en daglig fornøjelse at vandre imellem dem og se udviklingen, men også at se hvordan sommerfugle , brumbasser osv sværmer rundt. Alt det vand der er kommet får så også ukrudtet til at sprinte i vejret. Man føler man lige vender ryggen til og vupti så er der en 1 meter høj tidsel eller tilsvarende. Imponerende livskraft det har, må man sige.

 Dagliljer findes i et hav af variationer.
 Her er nogle få af mine favoritter.
I juli var vi en ganske kort tur i Island på familiebesøg.Vi var heldige med vejret og havde fint solskin, og så fik vi selvfølgelig spist en masse fisk. Ingen steder som Island kan de lave fantastiske fiskeretter. Helt forståeligt islændinge ikke er meget for at spise fisk i udlandet. 


I år besøgte vi så den botaniske have i Reykjavik for første gang. Det er nok ikke den førstegangs turister på Island kaster sig over, men den viste sig faktisk at være ganske fin med en pæn stor samling af både stauder og træer. Der er også en samling af cirka 300 ud af de 487 sorter der findes på Island. Alt i alt er der flere blomster i både haver og offentlige rum end man egentlig forestiller sig der er i Island.
Vi så også denne her morsomme havemur. Cirka en meter høj mellem 2 huse. (Inde hos naboen var der en ganske alm. kedelig mur)

4 kommentarer:

 1. tør vist slet ikke besøge jer. Jeg kommer bare hjem med en af hver ligesom sidst :-) Ingrid (den lillebitte have)

  SvarSlet
 2. Hej Dejligt at se at i er her endnu, ja ukrudet gro ,men det gør det andet også . Heldigvis
  Fedt med en tur til Island.
  Ærgelig at i bor så langt væk men godt for pungen.
  I skulle vel ikke komme til efterårsmarked i Geografisk have når i nu sviget os til grundlovsmarked. kunne godt tænke mig og se på jeres solhatte.
  Hilsen Helle

  SvarSlet
 3. Hej Helle

  Nej desværre vi kommer heller ikke til efterårsmarkedet er jeg bange for.Lise

  SvarSlet
 4. Hvor skønt med alle solhattene - må nok kikke forbi og lade mig friste :0)

  SvarSlet