tirsdag den 14. februar 2012

Lille Ole har været tidlig på færde

Eftersom vi ikke fik et eneste lam sidste år, blev der anskaffet en ny vædder i august - lille Ole hedder han. Og vi må sige lille Ole så sandelig er gået til opgaven. For her i januar kom der til vores store overraskelse 6 lam. Det skal siges vi plejer ikke at få lam før hen ad marts. Det medførte en del bekymring hos os for de lovede jo sibiriske kuldegrader. De begejstrede journalister talte ligefrem om 'dræberkulde' - dramatisk skal det være. Men heldigvis fik vi ikke noget sne og kulden har 'kun' været på minus 12.


Mødregruppen kom derfor på stald mens kulden var værst, men er nu lukket ud igen så de selv kan bestemme om de vil være ude eller inde. Marsk får har en uhyggelig tyk pels, så det med at være inde er ikke noget de er vilde med. En rapport om fårs velfærd jeg læste for nylig beskrev at et alm. får kan have -10 grader i yderkanten af pelsen, men 37 grader ved huden - Det kan man da kalde isolering !

Heldigvis ser det så ud til de resterende damer er fornuftige nok til at vente til senere med at 'poppe' . Men til de kunder vi sidste år måtte skuffe mht lam ja der kan vi sige det tegner godt i år, og de første kan allerede få et lam omkring juli.

Jeg elsker når vi har lam. De er så utroligt nuttede og det er helt vildt så hurtigt de udvikler sig. Når de er 4 dage begynder de på 'nøøøj jeg har ben'  legen Dvs de hopper op og ned på stedet, og også gerne op på ryggen af mor.

Vi er så småt også ved at 'vågne' mht planteskolen dvs vi er ved at lægge alle de nye planter der kommer i år på nettet og styr på planteskilte mv.  I slutningen af februar regner jeg med vi er færdige og så skal I få et blog indlæg om nyhederne.

3 kommentarer:

 1. Til lykke med lammene. Man får helt lyst til at kramme dem, sådan som du beskriver dem ;-)

  Jeg glæder mig til at høre om nyhederne i planteskolen.

  SvarSlet
 2. Dejligt og se at der er liv.

  Hilsen Helle

  SvarSlet
 3. Lidt liv er der :-) Desværre er mit elskede kamera gået i stykker ellers havde I fået et par billeder af lamsebamserne som er de mest nuttede frække uldtotter, og helt klart lige til at kramme. En dag som i dag med sol, lærken der synger og lam på marken er det slet ikke så ringe at bo på landet.

  SvarSlet